Задържан е учител от Дулово за блудство с малолетни

Задържаният за 72 часа 54-годишен учител от Дулово, заради обвинение в блудство е блудствал с деца на възраст между 10 и 12 години. Те били 6 момичета, а престъплението е било извършвано между 2014 и 2015 г., съобщи Нова телевизия. Мъжът заснемал деянията си на видео и снимки, и ги разпространявал в социалните мрежи. По информация, предоставена от окръжния прокурор в Дулово Тодор Желев, предстои обвинителният орган в града да внесе искане за постоянна мярка за задържане под стража. Той съобщи, че разследването тече от повече от година, но извършителят на престъпленията е задържан чак сега заради деликатната ситуация, свързана с факта, че пострадалите са деца. „Използвал е камера, за да записва част от деятелността си, не всичко. Това, което е записано е иззето и обезпечено“, увери Желев. Той заяви, че първоначален сигнал е подало пострадало дете, след което Агенция „Закрила на детето“ е дала повече информация на прокуратурата. Тодор Желев отправи призив към родителите в семейството да бъде създадена среда на доверие и споделяне и да бъде упражняван контрол до достъпа на децата в социалните мрежи.

Пред камерата на Нова директорката на училището, в което е работил задържаният разказа, че два дни след като е получен сигналът от пострадалото дете, учителят по музика е бил уволнен. Това се случило през месец май миналата година. Директорката категорично заяви, че децата в училище не са застрашени и няма никаква опасност да им бъде посегнато по какъвто и да било начин. Учителят блудствал с непълнолетни момичета в дома си по време на частни уроци, докато не бил уволнен. Окръжният прокурор в Дулото Тодор Желев добави, че след като е бил освободен, няма данни заподозреният да е продължавал да извършва престъпления.

Коментирай

1 Коментар за "Задържан е учител от Дулово за блудство с малолетни"

avatar
Сортирай по:   Нови | Стари | Вот на гласуване
senay kehayova
Гост

Samo za 72 4asa li? I pak e na svoboda da prodaljava s gavrite. Balgario sramuvam se ot teb. Za nas jivot pri tebe nyama.