Дулово завоюваха един златен, пет сребърни и осем бронзови медала

На 26.06.2016 в Спортна зала „Олимпиада“, гр. Каварна се проведе ХII-ти Международен турнир по карате „ КУПА КАВАРНА .” за всички възрастови групи. Организатор на спортното събитие бе Община Каварна. В турнира взеха участие сто и седемдесет състезатели от осемнадесет клуба. Почетен гост на събитието бе световната и три пъти европейска шампионка Серап Йозчелик -Република Турция. Възпитаниците на ” КК“ ШОТО- ВИТЯЗ” от гр Силистра и гр. Дулово завоюваха един златен, пет сребърни и осем бронзови медала. Златния медал в дисциплината кумите спечели чаровната състезателка Моника Енчева показвайки отлична физическа и техническа подготовка. Малко не достигна на съотборничката и Гергана Енчева в дисциплина кумите за категория над 50 кг. на финалната среща да пребори своята опонентка и завоюва сребърен медал. Сребърни медалисти са още Виктор Стоянов, Мартин Хърватев, Юки Юлиянов и Християн Христов. Бронзови медали спечелиха Станислава Йорданова, Селин Тепикова , Атакан Тансер, Теодор Атанасов и Любомир Иванов за дисциплитата кумите и Ростислав Василев и Теодор Друмев в дисциплината макевара. Заслужава да се отбележи и доброто представяне на Владислав Хърватиев, Ричард Станчев и Онур Джемалдин които достигнаха до финал в група в своите категори, и се класираха на пето място. Висока техническа подготовка в турнира показаха и Ален Кьосев, Никола Великов Силвена Кралева, Веселина Крумова, Бедри Бедри, Кристиян Николов, Мурат Халвани и Светослав Славов.
„Турнирът беше на много високо техническо ниво. Доволен съм от представянето на състезателите и от Силистра и от Дулово. “ –Сподели председателя на КК „Шото-Витяз“ сенсей Валери Великов.
Ръководството на клуба изразява благодарност за съдействието на Община Силистра и Община Дулово, както и на родителите и приятелите на спортния клуб, които съпричастно помагаха за организацията по участието в турнира.

Източник:  silistra.bg 

Коментирай

Бъди първият коментирал!

avatar